KRACHTTRAINING VOOR KINDEREN

bouwen aan kracht, zelfvertrouwen en gezondheid.

Hello world

Geef je kind de ulitieme ontwikkeling


Ontdek bij CS Training de kracht van krachttraining voor kinderen. Met professionele begeleiding en focus op veiligheid en plezier, bieden we een programma dat niet alleen spierkracht opbouwt, maar ook zelfvertrouwen, discipline en een gezonde levensstijl bevordert. Gelegen vlakbij centrum Gent, bieden we flexibele trainingsmogelijkheden, inclusief training aan huis, zodat ouders kunnen ontspannen terwijl hun kinderen trainen. Geef je kind de kans om te groeien en te bloeien bij CS Training.

Voordelen:


  • Verbeterde spierkracht en uithoudingsvermogen
  • Bescherming tegen blessures
  • Betere prestaties in verschillende sporten
  • Positieve ontwikkeling van houding en botgezondheid
  • Bevordering van een gezonde bloeddruk en hormoonbalans
  • Verhoogd zelfvertrouwen en fysieke activiteit
  • Aanleren van correcte bewegingspatronen en lichaamsbewustzijn
WAT ZEGT DE WETENSCHAP?

De voordelen van jeugd krachttraining gaan verder dan alleen prestaties in sport. Het kan spierkracht verbeteren, beschermen tegen blessures en gezonde gewoonten voor het leven stimuleren. Bovendien draagt krachttraining bij aan botgezondheid, cardiovasculaire fitheid en gewichtsbeheersing.

Volgens het Ministerie van Volksgezondheid kunnen kinderen al vanaf 7 of 8 jaar veilig beginnen met krachttraining. Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat ze instructies kunnen opvolgen en een juiste techniek kunnen handhaven. Onze programma's zijn afgestemd op individuele behoeften en interesses, onder toezicht van ervaren coaches of trainers om veiligheid en plezier te garanderen.

We benadrukken warming-ups, cooling-downs en juiste techniek in elke sessie, waarbij we ervoor zorgen dat elk kind op zijn eigen tempo vooruitgang boekt. Met nauw toezicht en een focus op plezier zijn onze krachttraining sessies ontworpen om zowel effectief als leuk te zijn.

Bij CS Training zijn we toegewijd aan het bieden van op bewijs gebaseerde krachttraining programma's die de fysieke en mentale gezondheid van jonge atleten en kinderen bevorderen. Neem vandaag nog contact met ons op om meer te leren over hoe uw kind kan profiteren van onze wetenschappelijk ondersteunde benadering van krachttraining.


Bron: Mayo Clinic Staff. (z.d.). Strength training: OK for kids? Geraadpleegd op 8/03/2024 van https://www.mayoclinic.org/healthy-lifestyle/childrens-health/in-depth/strength-training/art-20047758

unsplash